Σε ποιους τύπους δέρματος εφαρμόζονται και τι προβλήματα λύνουν;

Με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται ορισμένες ατέλειες στο δέρμα.
Αυτές ονομάζονται εσωτερική γήρανση/χρονογήρανση και είναι πιο εμφανείς σε γυναίκες και άντρες με ανοικτούς φωτότυπους (ανοικτό χρώμα δέρματος και δέρμα που εύκολα κοκκινίζει-καίγεται και δύσκολα μαυρίζει) και σε δέρματα που είναι λεπτά και κανονικά/ξηρά (οι λιπαρές επιδερμίδες μας «ταλαιπωρούν» με την ακμή σε νεαρή ηλικία, αλλά παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο).
Επιπροσθέτως η χρόνια και αθροιστική έκθεση στον ήλιο (υπεριώδης ακτινοβολία UV) που γίνεται για λόγους επαγγελματικούς (εργαζόμενοι στην ύπαιθρο πχ αγρότες) ή αναψυχής (διάφορα υπαίθρια σπορ) προσθέτει στα παραπάνω την φωτογήρανση η οποία επιβαρύνει το δέρμα μας.
Τα peeling απευθύνονται σε ανθρώπους που παρατηρούν τα πρώτα σημάδια του χρόνου ή του ήλιου στο δέρμα τους.
Αυτά μπορεί να είναι λεπτές ρυτίδες, πανάδες και δυσχρωμίες από τον ήλιο (λεκέδες του δέρματος), υπερκερατώσεις (σκληρύνσεις του δέρματος), ξηρό και άτονο δέρμα.

Peeling

Τα peeling θα ανανεώσουν την εξωτερική στιβάδα του δέρματος (κερατίνη στιβάδα της επιδερμίδας) και θα βελτιώσουν κοσμετολογικά/αισθητικά το δέρμα το οποίο θα το νοιώθουμε και πιο λαμπερό, απαλό, φρέσκο και υγιές. Υπάρχουν και ειδικά peeling που απευθύνονται σε ασθενείς με ακμή και συμπληρωματικά με την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν προσφέρουν σμηγματορρύθμιση (ρύθμιση της λιπαρότητας του δέρματος και της τάσης του να κατακρατά σμήγμα), ενώ άλλα βαθύτερα peeling προσφέρουν στην αισθητική βελτίωση των ουλών που καταλείπουν οι δύσκολες μορφές ακμής.
Τέλος ειδικά peeling που προσφέρουν λεύκανση βοηθούν και ασθενείς με μέλασμα (λεκέδες που εμφανίζονται στο πρόσωπο μετά από εγκυμοσύνη κτλ) για την αισθητική βελτίωση του προβλήματός τους.

Μπορούν να γίνονται peeling κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;

To μηχανικό peeling με μικροκρυστάλλους δεν έχει κανέναν περιορισμό ως προς την εποχή κατά την οποία γίνεται.Τα ισχυρά χημικά peeling είναι προτιμότερο να γίνονται τους μήνες που δεν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια (φθινόπωρο έως άνοιξη) . Παρ όλα αυτά τα νεότερα χημικά peeling τα οποία είναι ηπιότερα ως προς τον ερεθισμό και την απολέπιση που δημιουργούν, μπορούν να γίνουν και τους καλοκαιρινούς μήνες με την κατάλληλη πάντα προφύλαξη από τον ήλιο.
Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την εφαρμογή τους;

Όταν κάνουμε peeling καθαρά για κοσμετολογικούς λόγους ανανέωσης της επιδερμίδας δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία πριν από τον ασθενή. Πριν την εφαρμογή της χημικής ουσίας του peeling το δέρμα καθαρίζεται καλά με ένα κατάλληλο καθαριστικό-αντισηπτικό για να αφαιρεθούν το σμήγμα, το μακιγιάζ και οι διάφοροι ρύποι από την επιφάνεια του. Αφού στεγνώσει το δέρμα, τοποθετείται το διάλυμα με το οποίο θα γίνει το peeling. Η εφαρμογή αυτή προκαλεί ένα ελεγχόμενο ερεθισμό στο δέρμα με σκοπό την ανανέωση του.

Σε περιπτώσεις που ο δερματολόγος εφαρμόζει θεραπευτικό peeling για αντιμετώπιση δυσχρωμιών (λεκέδων) ή ακμής πριν την εφαρμογή του peeling έχει προηγηθεί φαρμακευτική αγωγή που εφαρμόζει ο ασθενής στο σπίτι. Έτσι το δέρμα προετοιμάζεται θεραπευτικά ώστε το peeling να έχει ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Την αγωγή αυτή θα συνεχίσει ο ασθενής μετά από 3-5 μέρες (που θα φύγει ο ερεθισμός του peeling ) μέχρι την επόμενη εφαρμογή peeling .

Ανάμεσα σε αυτά που θα πρέπει να αποφύγετε 1-2 εβδομάδες πριν την εφαρμογή είναι η ηλεκτρόλυση για αφαίρεση τριχοφυΐας στο πρόσωπο, η έντονη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία (ηλιοθεραπεία) και solarium.

Οδηγίες που πρέπει να ακολουθεί ο ασθενής μετά την εφαρμογή;

Ανεπιθύμητες ενέργειες από επιφανειακά peeling μπορεί να είναι η υπερμελάγχρωση μετά από έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία οπότε αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας θα πρέπει να χρησιμοποιείται όλες τις ώρες της ημέρας για να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης αυτής της ανεπιθύμητης ενέργειας. Σε περίπτωση που υπάρχει έντονος ερεθισμός του δέρματος με έντονη ερυθρότητα και απολέπιση ο ασθενής μπορεί να χρησιμοποιεί μια αναπλαστική-ενυδατική κρέμα κατά τις επόμενες ημέρες μετά την εφαρμογή. Συνιστούμε απαλός καθαρισμό του προσώπου με προϊόν χωρίς σαπούνι (στο πρόσωπο πάντα με κρύο νερό), απαλό στέγνωμα με πετσέτα, και ενυδάτωση δύο φορές την ημέρα. Καλό είναι για τις επόμενες ημέρες να αποφεύγεται η έκθεση σε έντονη ζέστη (αερόβια γυμναστική, σεσουάρ για στέγνωμα μαλλιών, να καθόμαστε κοντά σε τζάκι κτλ)
Στα μεσαία peelings ή βαθιά peeling οι οδηγίες μετά τη θεραπεία είναι περισσότερες και ο ασθενής θα πρέπει να προσέξει περισσότερα πράγματα και έχει και κάποιους περιορισμούς.

• Χρήση ήπιων παυσίπονων, όπως η παρακεταμόλη, εάν χρειαστεί
• Απλώστε ένα λεπτό στρώμα αντιβιοτικής αλοιφής 2-3 φορές ημερησίως για να μειώσετε τον κίνδυνο της επιμόλυνσης
• Εάν υποφέρετε από έντονο κνησμό κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας, συνίσταται η λήψη αντιισταμινικών, για την διακοπή των συμπτωμάτων
• Κοιμηθείτε ανάσκελα με το κεφάλι σας τοποθετημένο επάνω σε μερικά μαξιλάρια, ώστε να μειωθεί το οίδημα κατά τη διάρκεια του ύπνου

· όχι το σεσουάρ πολύ κοντά στο πρόσωπο όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά,

· όχι πολύ ζεστό νερό στο μπάνιο και ιδιαίτερα στο πρόσωπο να πλενόμαστε με κρύο νερό

· Μη κάθεστε κοντά σε σόμπες, καλοριφέρ, ούτε πάνω από την κουζίνα όταν μαγειρεύετε. Προσέχετε πολύ τους ατμούς του σίδερου όταν σιδερώνετε

· Αποφύγετε έντονη σωματική άσκηση για δύο εβδομάδες περίπου , επιτρέποντας έτσι την ομαλή αποθεραπεία

• Αποφύγετε το έντονο τρίψιμο του προσώπου σας

· Τουλάχιστον για ένα μην αμετά το πήλιγκ αποφεύγουμε την αποτρίχωση με ηλεκτρόλυση ή κερι

· Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας, και αποφύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 6 εβδομάδες

· Επικοινωνήστε με το γιατρό σας αμέσως εάν παρατηρήσετε σημάδια μόλυνσης ή χρωματικές αλλαγές

Τι να περιμένω αμέσως μετά την εφαρμογή των peeling; Τις επόμενες ημέρες; Χρόνος αποθεραπείας;

· Τα μηχανικά peeling με μικροκρυστάλλους επιφέρουν έναν ήπιο ερεθισμό μετά την εφαρμογή, ο οποίος αντιμετωπίζεται με μια ενυδατική-αναπλαστική κρέμα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τις επόμενες ημέρες. Ουσιαστικά τα peeling με μικροκρυστάλλους δεν έχουν χρόνο αποθεραπείας, και προσφέρουν άμεση επιστροφή στην εργασία και δραστηριότητες

· Στα χημικά peeling η εξέλιξη μετά την εφαρμογή και οι χρόνοι αποθεραπείας εξαρτώνται από το βάθος του peeling .

i. Στα επιφανειακά peelings συνήθως εμφανίζεται μια ήπια ερυθρότητα και πιθανόν, απαλή απολέπιση μέσα στις επόμενες 3-7 ημέρες (η απολέπιση αυτή μπορεί να μην είναι καν εμφανής στα πολύ ανθεκτικά δέρματα). Η πιο έντονη ερυθρότητα που παρατηρείται μετά το τέλος της διαδικασίας εξαφανίζεται σε περίπου δύο ώρες και παραμένει μόνο μια πολύ ήπια ερυθρότητα. Μερικοί ασθενείς, δεν βιώνουν κάποιο ορατό σημάδι, ως αποτέλεσμα της θεραπείας που προηγήθηκε, όμως το όφελος της απολέπισης υπάρχει.
ii. Στα μέσου βάθους και εν τω βάθει peelings μπορεί να προκύψει συχνότερα καφεοειδής κρούστα η οποία σταδιακά αποπίπτει. Η ταχύτητα επούλωσης είναι ποιοτικό στοιχείο του δέρματος αλλά εξαρτάται και από την ηλικία (γηραιότερα δέρματα τείνουν να επουλώνονται λιγότερο γρήγορα).

iii. Τα βαθέα χημικά peeling είναι πολύ επεμβατικά προκαλούν χημικό έγκαυμα και απαιτούν μεγάλους χρόνους αποθεραπείας (15-30 μέρες). Επίσης απαιτούν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή μετεπεμβατικά για προφύλαξη επιμολύνσεων. Για τους λόγους αυτούς δεν τα προτείνουμε ως θεραπεία.
Είναι η θεραπεία επώδυνη;

Όχι. Δεν χρειάζεται καν η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας (ξυλοκαίνης) πριν την εφαρμογή. Η ενυδατική μάσκα που εφαρμόζουμε μετά την εφαρμογή προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και καταπολεμά το αίσθημα καύσου που δημιουργεί το peeling .

Μπορούν τα peeling να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης;

Τα peeling μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες εφαρμογές αντιγήρανσης βάθους (μποτόξ, υαλουρονικά εμφυτεύματα για γέμισμα ρυτίδων) τα οποία προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η βοτουλινική τοξίνη εμποδίζει το σχηματισμό ρυτίδων έκφρασης ενώ τα υαλουρονικά fillers γεμίζουν τις βαθιές ρυτίδες και την απώλεια όγκου διορθώνοντας τη γεωμετρία του προσώπου. Και οι υπόλοιπες εφαρμογές αντιγήρανσης η οποίες γίνονται σε βάθος όπως η εφαρμογή νημάτων πλέγματος υποστήριξης ή νημάτων άμεσης έλξης και ανόρθωσης (lifting) είναι απόλυτα θεμιτό να συνδυαστούν με την εφαρμογή των peelings.

Από τις εφαρμογές αντιγήρανσης που αφορούν την επιφάνεια του δέρματος τα peelings συνδυάζονται άριστα με την αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) η οποία με τους αυξητικούς παράγοντες που συνεισφέρει συμβάλλει στην μεγαλύτερη ανανέωση και αποκατάσταση του δέρματος και στην μείωση του χρόνου αποθεραπείας μετά τα peelings.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΤΕΔΕΙΚΝΥΝΤΑΙ ΤΑ PEELINGS;

To peeling δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται στις εξής περιπτώσεις:

· Σε εγκυμοσύνη και θηλασμό προτιμούμε να κάνουμε μόνο μηχανικά πήλιγκ με μικροκρυστάλλους

· Σε πολύ ηλιοεκτεθειμένη επιδερμίδα η οποία έχει υποστεί μεγάλη λέπτυνση (ατροφία)

· Ασθενείς με απλό έρπητα σε έξαρση (σε περίπτωση που ο ασθενής εμφανίζει υποτροπιάζοντα επεισόδια έρπητα καλό είναι να προηγείται προφυλακτική αντιερπητική αγωγή πριν τα peeling )

· Ασθενείς με ιστορικό αλλεργίας στις ουσίες του χημικού peeling. Στην περίπτωση αυτή επιλέγουμε κάποιο άλλο είδος χημικού peeling ή προτιμούμε το απόλυτα ασφαλές μηχανικό peeling μικροκρυστάλλων

· Σε ασθενείς με ιστορικό χηλοειδών ή υπερτροφικών ουλών

· Σε ασθενείς που παρουσιάζουν μυρμηκίες ή άλλη λοίμωξη στο πρόσωπο τους

· Σε ασθενείς που έχουν χρησιμοποιήσει μέσα στους τελευταίους 6 μήνες ισοτρετινοΐνη ως θεραπεία για την ακμή

ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΗΛΙΓΚΣ- ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ Ή ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Mηχανικό πήλιγκ είναι γνωστό και ως peeling με μικροκρυστάλλους ή δερμοαπόξεση.

Είναι μια θεραπεία η προσφέρει νεανικό δέρμα, ιδανικό καθαρισμό του δέρματος, αναζωογόνηση σε βάθος και λάμψη της επιδερμίδας.micro-dermabrasion

Γίνεται με ειδικό μηχάνημα εκτόξευσης μικροκρυστάλλων (microdemabration) επάνω στις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος (επιδερμίδα). Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει την διάσπαση των παλαιών κεράτινων στιβάδων και την μηχανική αποκόλληση των νεκρών κυττάρων (πήλιγκ) .Το αποτέλεσμα αυτής της απομάκρυνσης είναι τα νέα υγιή κύτταρα της επιδερμίδας να έρχονται προς τα έξω και η επιδερμίδα αποκτά απαλότητα, ο βαθύς καθαρισμός του δέρματος , η υπεραιμία του δέρματος (λόγω βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος) και μακροπρόθεσμα μετά από επαναλαμβανόμενες συνεδρίες γίνεται ενεργοποίηση των ινοβλαστών του δέρματος για παραγωγή κολλαγόνου-ελαστίνης με σημαντική συμβολή στην αντιγήρανση.
Έτσι η επιδερμίδα αποκτά: Απαλότητα και φωτεινότητα, βελτιωμένη ελαστικότητα, μία γενική αναζωογόνηση που προσφέρει βελούδινη, λαμπερή και ευχάριστη όψη
Στα πλεονεκτήματα της θεραπείας είναι ότι γίνεται χωρίς χημικά (οπότε δεν υπάρχει ενδεχόμενο κάποιας αλλεργικής αντίδρασης του δέρματος), είναι ανώδυνη, γίνεται χωρίς τραυματισμό, δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας (παραμονή στο σπίτι) όπως απαιτούν τα βαθιά χημικά peeling , όυτε απαιτούνται ιδιαίτερα προστατευτικά μέτρα μετά την εφαρμογή. Μπορεί να γίνεται χωρίς περιορισμούς εποχής, ακόμα και το καλοκαίρι

Όταν τα μηχανικά peeling εφαρμόζονται με κάποιο θεραπευτικό πρωτόκολλο (θεραπεία ακμής, δυσχρωμιών κτλ) συνήθως απαιτούνται 4-5 συνεδρίες οι οποίες είναι καλό να γίνονται κάθε 30 ημέρες ,ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Όμως όταν γίνεται καθαρά για λόγους αναζωογόνησης και αντιγήρανσης δεν απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών. Μπορεί να επαναλαμβάνεται όποτε θέλουμε για μια καλή ανανέωση και τόνωση της επιδερμίδας.
Η διάρκεια κάθε θεραπείας είναι 15-20 λεπτά.

ΧΗΜΙΚΑ ΠΗΛΙΓΚΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το χημικό peeling είναι η εφαρμογή ενός ή περισσοτέρων χημικών απολεπιστικών παραγόντων στο δέρμα με σκοπό, είτε την θεραπεία κάποιων δερματικών παθήσεων είτε την αισθητική βελτίωση του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι η απομάκρυνση των εξωτερικών στιβάδων της επιδερμίδας ή και του χορίου, με αποτέλεσμα την αναγέννηση του δέρματος, και μακροπρόθεσμα μετά από επαναλαμβανόμενες συνεδρίες γίνεται ενεργοποίηση των ινοβλαστών του δέρματος για παραγωγή κολλαγόνου-ελαστίνης με αύξηση του πάχους της επιδερμίδας και βελτίωση της υφής του δέρματος τα οποία συμβάλουν σημαντικά στην αντιγήρανση.xhmiko-peeling

Χρησιμοποιούνται σε παθήσεις όπως ηλιακή ελάστωση, το μέλασμα (πανάδες), μεταφλεγμονώδεις υπερμελαγχρώσεις, ακτινικές υπερκερατώσεις καθώς και για την βελτίωση των επιφανειακών ουλών. Αλλά εκτός των δερματικών παθήσεων τα peeling χρησιμοποιούνται και για αισθητικούς λόγους αντιγήρανσης καθώς με τα peeling βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα του δέρματος και υφίενται οι λεπτές ρυτίδες του προσώπου επιτυγχάνοντας μακράς διάρκειας αισθητικά οφέλη.

Επιφανειακά Peelings:
Βοηθούν στην βελτίωση της όψης της υφής του δέρματος σε προβλήματα όπως λεπτές γραμμές-ρυτίδες, τα ήπια σημάδια από την ακμή, «τα σημάδια της ηλικίας» (καφέ κηλίδες, που ίσως προέρχονται από την έκθεση στον ήλιο) καθώς και βοηθούν στν εξισορρόπηση της χρωματικής ανομοιογένειας του προσώπου.

Είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι peeling και περιέχουν κάποιο τύπο υδροξυοξέος, με απολεπιστικές ιδιότητες. Διαφορετικοί τύποι υδροξυοξέων είναι διαθέσιμοι σε αυτή την αγορά. Αυτά περιλαμβάνουν, άλφα υδροξυοξέα, όπως είναι το φυσικό γαλακτικό οξύ και το τρυγικό οξύ. Το σαλικυλικό οξύ, είναι ένα βήτα υδροξυοξύ, και είναι μοναδικό ανάμεσα στα υδροξυοξέα υπό την έννοια ότι μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στους σμηγματογόνους αδένες και να προκαλέσει απολέπιση ακόμη και στις λιπαρές περιοχές του προσώπου. Γι αυτό το λόγο χρησιμοποιείται χρόνια από δερματολόγους για τη θεραπεία ακμής σε άτομα με πολύ λιπαρό δέρμα.
Γλυκολικό Οξύ: σε διάφορες συγκεντρώσεις (10%-90%) και διαφορετικά επίπεδα pH (επίπεδα οξύτητας).
Μερικές φορές χρησιμοποιούνται συνδυασμοί διαφορετικών υδροξυοξέων.
Μειωμένης έντασης TCA peeling (Τριχλωροακετοσικό οξύ) μπορεί επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την πρόκληση επιφανειακής απολέπισης.

Μεσαία Peelings:
Μειώνουν τις λεπτές ρυτίδες, τις ουλές ακμής, και κάποια προβλήματα μελάγχρωσης. Αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση δυνατότερων peeling. Το συνηθέστερο από αυτά είναι το TCA που συνήθως χρησιμοποιείται σε συγκέντρωση 25-35% για την αποφυγή πιθανών παρενεργειών.

Βαθιά Peelings:
Μειώνουν την εμφάνιση των βαθύτερων γραμμών, ρυτίδων και ουλών. Αυτά γενικά εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας φαινόλη ή TCA 40%. Ενώ τα διεισδυτικότερα peeling μπορεί για κάποιους να είναι πολύ αποτελεσματικά, δεν τα προτιμούμε γιατί προκαλούν μεγάλο ερεθισμό που οδηγεί σε μεγάλο χρόνο αποθεραπείας καθώς και υπάρχουν πιθανές επιπλοκές που συνδέονται με τη διαδικασία.

Σε ποιες περιπτώσεις τα peeling δεν μπορούν να βοηθήσουν;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα χημικά peeling δεν αλλάζουν τους πόρους του δέρματος, δεν αντιμετωπίζουν τις «σακούλες» , δεν αποκαθιστούν τη χαλάρωση και πτώση του δέρματος (δεν έχουν σχέση με τις διάφορες εφαρμογές lifting) και δεν αντιμετωπίζουν τις βαθιές ουλές της ακμής ή ανεμευλογιάς. Επίσης δεν αντιμετωπίζουν τις ευρυαγγείες του προσώπου (κοκκινίλες από διευρυσμένα αγγεία).

Πώς επιλέγεται το είδος του χημικού peeling που θα εφαρμοσθεί;

Ο Δερματολόγος θα επιλέξει το κατάλληλο διάλυμα που θα εφαρμοσθεί ανάλογα με το πρόβλημα που απασχολεί τον ασθενή, τον τύπο του δέρματος του και το ατομικό ιστορικό του. Υπάρχουν ειδικά peeling που χρησιμοποιούμε σε λιπαρά δέρματα με ενεργό ακμή, άλλα peeling που χρησιμοποιούμε σε δέρματα με δυσχρωμίες-λεκέδες. Επίσης τα πολύ λεπτά-ξηρά και γηρασμένα-ατροφικά δέρματα θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή στην επιλογή του κατάλληλου peeling το οποίο να μην επιφέρει μεγάλο ερεθισμό μετά την εφαρμογή.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΗΛΙΓΚΣ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΗΛΙΓΚ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ:

1) Ο καθαρισμός του προσώπου με σπάτουλα υπερήχων: Με τη θεραπεία αυτή βοηθάμε το δέρμα να αποβάλει το περιττό σμήγμα το οποίο κατακρατείται. Η θεραπεία αφορά λιπαρά δέρματα με τάση ακμής ή και ασθενείς με ενεργό ακμή. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και ταιριάζει ακόμα και σε ευαίσθητα δέρματα.

2) Το peeling με μικροκρυστάλλους: Ένα σύστημα το οποίο εκτοξεύει μικροκρυστάλλους στις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος (επιδερμίδα) και επιτυγχάνεται επιδερμική απολέπιση. Η απολέπιση με μικροκρυστάλλους απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και βοηθά τα υγιή κύτταρα να έρθουν στην επιφάνεια, βελτιώνοντας έτσι την όψη και την ποιότητα του δέρματος. Ιδανική για θεραπεία αντιγήρανση και για θεραπείες λεύκανσης.

3) Τα ελαφριά χημικά peeling: που ενδείκνυνται για τη μείωση της εμφάνισης των λεπτών ρυτίδων και των ανοιχτών, μεγάλων πόρων του λιπαρού δέρματος, ενώ παράλληλα απαλύνουν το χρώμα των πανάδων, των καφέ κηλίδων. Επίσης βοηθούν στην αντιμετώπιση των ουλών της ακμής ανανεώνοντας ταυτόχρονα την επιδερμίδα.

4) Η ενυδατική μάσκα: που ολοκληρώνει την θεραπεία, προσφέρει μια βαθιά ενυδάτωση και εγγυάται ότι τις επόμενες μέρες δεν θα υπάρχει μεγάλος ερεθισμός (πηγαίνεις άνετα στην εργασία σου), αλλά μόνο ένα ήπιο και ελεγχόμενο ξεφλούδισμα

Ανάλογα με την περίπτωση ο δερματολόγος μπορεί να προτείνει και μια δερματολογική θεραπεία συντήρησης για τα μεσοδιαστήματα των θεραπευτικών συνεδριών-εφαρμογών για ενίσχυση του καλού αποτελέσματος.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ MICRONEEDLING ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΗΛΙΓΚΣ – ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ FRAXPEEL

Αυτή η συνδυαστική εφαρμογή αποτελεί ό,τι νεώτερο στο χώρο των πήλιγκς. Ο μικροτραυματισμός που δημιουργεί το microneedling (μικροβελλονισμός του δέρματος) δημιουργεί «πύλες εισόδου» για το χημικό peeling το οποίο πετυχαίνει μια πολύ καλύτερη διείσδυση στο δέρμα. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ηπιότερα peeling τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή, έχουν πολύ ελεγχόμενη απολέπιση και πολύ μικρό ερεθισμό του δέρματος μετά την εφαρμογή , μπορούν να γίνουν ακόμα και καλοκαιρινούς μήνες και δεν έχουν χρόνο αποθεραπείας-ανάρρωσης τα οποία με την συνδυαστική αυτή εφαρμογή διεισδύουν βαθύτερα και έχουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα αντίστοιχο αυτό που έχουν τα πολύ ισχυρά χημικά peelings