Οι ουλές της ακμής (όμοιες με αυτές της ανεμοβλογιάς) έχουν την ιδιαιτερότητα ότι βρίσκονται κάτω από το δέρμα με αποτέλεσμα να τραβάνε την επιδερμίδα προς τα κάτω και να σχηματίζεται εντύπωμα (βαθούλωμα).

Για την αποτελεσματική θεραπεία των ουλών της ακμής πρέπει να γίνει η λύση και καταστροφή αυτής της ουλής-ίνωσης που βρίσκεται εσωτερικά στο δέρμα και στη συνέχεια να βοηθήσουμε την ανάπλαση του δέρματος στην περιοχή ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή αισθητική αποκατάσταση.

Α) Καταστροφή των ουλών που βρίσκονται εσωτερικά στο δέρμα προτείνουμε:

1) Micro-Needling δηλαδή μικρονυγμοί του δέρματος.

Η διαδικασία γίνεται με ειδική συσκευή σε μορφή pen ή roller. Προκαλείται ελάχιστος τραυματισμός στο δέρμα και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Απαιτούνται 4-5 συνεδρίες που απέχουν 4-8 εβδομάδες μεταξύ τους. Είναι θεραπεία που μπορεί να ακολουθηθεί ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

2) Fractional RF (Radiofrequency).

Πρόκειται για συσκευή που λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες οι οποίες έχουν την δυνατότητα να προκαλούν έναν ελάχιστο και ελεγχόμενο τραυματισμό ώστε να «σπάσουν» οι ουλές εσωτερικά στο δέρμα. Και αυτή η μέθοδος έχει άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Είναι αποτελεσματική σε μέτριες και σοβαρές μορφές ουλών ακμής. Απαιτούνται 4-5 συνεδρίες που απέχουν 4-8 εβδομάδες μεταξύ τους.

3) Fractional Laser CO2

Πρόκειται για χειρουργικό laser το οποίο έχει την δυνατότητα να τρυπήσει το δέρμα βαθύτερα και να αντιμετωπίσει ακόμα και πού δύσκολα περιστατικά ουλών ακμής. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση αλλά απαιτείται κατά τις πρώτες ημέρες ειδική φροντίδα-περιποίηση του δέρματος που υποβληθεί στην θεραπεία. Απαιτούνται 2-3 συνεδρίες που απέχουν περίπου 3 μήνες μεταξύ τους.

Β) Ανάπλαση του δέρματος που υπέστη τον τραυματισμό για καταστροφή και λύση των ουλών της ακμής

1) H αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) στην θεραπεία των ουλών της ακμής

Το PRP είναι πλάσμα που περιέχει πάνω από 300-350,000 αιμοπετάλια/uL. Απομονώνεται με την διαδικασία της φυγοκέντρισης, αφού πάρουμε μια μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή (20 έως 40 ml).

Η θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) βασίζεται στη χρησιμοποίηση αυξητικών παραγόντων που απομονώνονται από το αίμα μας. Οι αυξητικοί αυτοί παράγοντες, είναι φυσικά συστατικά του οργανισμού μας. Πρόκειται για πρωτεΐνες οι οποίες περιέχονται στα αιμοπετάλια με την ιδιότητα να ενισχύουν την ανάπλαση των ιστών. Κατά τη διαδικασία της αυτόλογης μεσοθεραπείας προκαλούμε την απελευθέρωση των αυξητικών αυτών παραγόντων από τα αιμοπετάλια με την βοήθεια ειδικού διαλύματος ενεργοποιητή. Το τελικό προϊόν είναι το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς εμπλουτισμένο με τους δικού του αυξητικούς παράγοντες.

Οι αυξητικοί αυτοί παράγοντες συμβάλλουν στην καλύτερη και ταχύτερη αναδόμηση του δέρματος γιατί διεγείρουν τους ινοβλάστες να παράγουν νέο κολλαγόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της υφής του δέρματος. Επίσης διεγείρεται η παραγωγή δικού μας υαλουρονικού οξέως με αποτέλεσμα την ενυδάτωση του δέρματος, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την σφριγηλότητα και λάμψη του δέρματος.

Για οποιαδήποτε δερματολογική πάθηση Κλείστε άμεσα ραντεβού